woensdag 29 april 2015

Woensdag 29 april 2015, dag 58, Santiago de Compostela

Onze hotelkeuze van gisteravond bleek toch niet je dat. Zo werkte de WIFI slecht of helemaal niet en als dat dan in een hotel is waar je toch vier dagen blijft ... Het was er vochtig en kil. In ijltempo dus een ander en beter opgezocht. Na het ontbijt lopen wij Mario (de Porto Ricaan) tegen het lijf. Wij zijn blij hem te zien want na Palas del Rei waren wij hem uit het oog verloren. Hij sukkelde wat met zijn voeten. Mario is op weg om zijn Compostela op te halen en moet in de wachtrij. Wij kregen die van ons gisteravond zonder wachtrij, eigenlijk een beetje zonder het goed te beseffen. Daardoor ontgaat het ons dat in de kathedraal elke dag een overzicht wordt voorgelezen van wie de dag ervoor in Santiago aankwam. César en Javier, die wij ook al zien, weten ons te vertellen dat zij wisten dat wij er waren als zij hoorden dat er 'Dos de Belgica' waren aangekomen. Janet (ook al!) weet ons te vertellen dat zij Lieve en Ivan zag, maar dat die deze morgen al huiswaarts vertrokken. Jammer dat wij elkaar niet meer zagen. Dat wordt dan maar op een Aktiviawandeling?


Voor de rest van de dag de traditionele foto voor de kathedraal (in restauratie), de 'rituelen' afwerken en de volgende dagen plannen. Dat laatste mag je niet onderschatten, rekening houdende met de creatieve openingsuren in Spanje en het feit dat 1 mei een verlofdag is. Ondertussen stromen de proficiats voor het welslagen binnen. De dag wordt afgesloten met een heerlijke vis- en zeevruchtenschotel. Toegegeven, iets duurder dan een menu peregrino, maar zoveel lekkerder.


  

2 opmerkingen:

  1. Proficiat voor de ervaringsdeskundige peregrino's die jullie ondertussen geworden zijn!
    Het was leuk om de blog te volgen en te zien hoe de tocht jullie verraste, kneedde, jullie soms verwende maar ook af en toe ontgoochelde ...
    Vaak is het aankomen aan de kathedraal een desillusie: plots is alles voorbij en je staat daar moederziel alleen... ( Gaat niet helemaal op voor jullie ...Jullie hebben het met zijn tweeën allemaal doorleefd, een unieke herinnering voor de rest van jullie leven !) Het wordt pas echt een overweldigende ervaring als je alle medepelgrims weer ontmoet.
    Geniet van de laatste dagen. Het spreekwoord zegt: "Santiago, waar regen kunst is ..." En tegen de regen zijn jullie nu ook al goed opgewassen!
    Tot ziens bij een Activiawandeling!!! Anne

    BeantwoordenVerwijderen