woensdag 29 april 2015

Maandag 27 april 2015, dag 56, Castañeda - Brea 21,5 km

In Ribadiso de Baixo zien wij nog maar eens een 'puente romano' met daarachter de schitterende albergue van de Xunta de Galicia op een historische locatie en in de oude gebouwen van de albergue. Even verderop komen César en Javier ook uit hun albergue. De 'Caminantes' is ook een heel mooie. Blijkbaar heel recent ingericht. Jammer dat wij Ribadiso niet haalden, maar onze albergue was ook top.



Al een aantal dagen zagen wij op de boswegen bijna leerachtige bladeren liggen, vorm wilgebladeren maar iets groter. Die bleken te behoren bij hoge, rechte bomen zonder veel takken. Deze bomen verliezen hun schors als platanen, mar dan wel in lange stroken. Het zijn eucalyptussen. Rozemie houdt onderwijzersgewijs het didactisch materiaal in de hand. Eens je de bomen kent, zien wij er hele bossen en nieuwe aanplantingen van. Intussen houdt het slechtere weer aan, maar morgen zou het eindelijk beter worden. Omdat de beschikbare albergues of klein of relatief duur zijn, nemen wij onze intrek in een albergue langs de weg in Brea. Niet direct aan te bevelen, maar wij zitten proper en droog.








's Avonds doen wij nog aan 'afronding'. Planning voor de volgende dagen? Niet direct door naar Santiago (dat zou ook 25 km zijn), maar nog even halt houden op Monte do Gozo om dan woensdagmorgen fris en monter Santiago binnen te stappen. Ook de vliegtuigtickets worden besteld. Zaterdagmorgen terug. Op een paar uur tijd doen wij met het vliegtuig het hele traject dat wij in 2013, 2014 en 2015 afstapten ...



1 opmerking:

  1. Prachtige voorstelling . Proficiat aan Georges Van de Winkel en Rozemie.

    BeantwoordenVerwijderen